maanantai 7. helmikuuta 2011

Opinnäytetyö, osa 1.

Koska opintoni ovat loppusuoralla, on opinnäytetyö ajankohtainen. Olin jo suunnitellut toista aihetta työkseni, kun opettaja sai tilauksen hääkakusta yli 100 hengelle. Kun muita kiinnostuneita ei näyttänyt olevan, otin tilauksen työparini kanssa vastaan.

Tarkoituksena oli siis tehdä kolmekerroksinen, amerikkalaistyylinen marsipaanikakku, jossa on valkoisella pohjalla rönsyilevä, roosan ja violetin sävyinen ruusuköynnös. Tänään toteutimme parini kanssa asiakkaalle koekakun, jota sai ihailla ja maistella. Maistelun tulokset saamme kuulla myöhemmin, mutta ainakin kakun ulkonäköön morsian oli tyytyväinen.

Täytteessä oli vadelmaa sekä hillossa että kerma-rahka-täytteessäkin. Koristeeksi väsäsimme marsipaaniruusuja, joita maalasimme hopealla ja punaisella.

Lopulliseen kakkuun saamme tehdä yli 100 marsipaaniruusua ja parisataa lehteä. Siinä onkin hommaa tälle viikolle; työn toteutus on nimittäin jo kolmen päivän päästä. Jatkoa siis seuraa...

Tässä vielä kuvia koekakun valmistuksesta ja lopullisesta koekakusta:















2 kommenttia:

  1. Aivan ihania kakkuja löytyi sinun sivuilta :)) Toivottavasti päivität blogia jatkossakin

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Taidatkin olla ensimmäinen, joka kommentoi blogiani. Päivittäminen on jäänyt vähemmälle opiskeluaikojen jälkeen, mutta kakkuja on toki tehty ja kuvattukin aina välillä - ehkä ne päätyvät blogiinkin jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista