keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Vuosipäivän kinuskikakku




14. tammikuuta tuli siipan kanssa neljä vuotta yhteiseloa täyteen - loistava tekosyy rääpäistä jonkunnäköinen kakku pöytään!
Minulla oli jo viikon tehnyt mieli ihan perus kermakakkua, mutta tein siitäkin omannäköiseni version. Käytin täytteenä jotain hieman hedelmäisempää hilloa ja päälle tein yhden omista suosikeistani: kinuskikuorrutuksen, nam!



Tässä kuva tuosta hillosta - on kieltämättä aika erikoisen näköistä, mutta ah-niin-herkullista ja ihanan hedelmäistä. Antaa mielestäni täydellistä vastapainoa makealle kinuskille.

Kakkupohjan tein suorakulmion malliseen leipävuokaan seuraavalla ohjeella:

3 munaa
1,2 dl sokeria
1,6 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

En siis käyttänyt pohjaan ollenkaan perunajauhoja, ja täytyy sanoa, etten aio käyttää tulevaisuudessakaan. Kakku oli paljon helpommin käsiteltävää, kostui paremmin ja makukin oli miellyttävämpi ja antoi täytteille paremman taustan. Suosittelen!

Kostutin ihan tavallisella 10-prosenttisella sokeriliuoksella. Keitin sokeriveden, jotta sokeri liukenee hyvin ja jäähdytin jääkaapissa. Täytteeksi passiohillon lisäksi tein diplomaattikreemiä. Päälle sitten tuo kinuski, sivuille ihan tavallista kermavaahtoa ja koristelut sokerihelmillä. Yksinkertaista mutta herkullista. (Diplomaattikreemin ja kinuskin ohjeet katsoin Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta.)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti